Сряда, 18 Септември 2019 г.

Хепънинг "Среща с бъдещето" се проведе в ПГСУАУ "Ат.Буров"

Десетки кандидат-гимназисти от основните училища на гр.Силистра бяха специални гости в Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Ат.Буров" в обедните часове на 30.05.2019г. Това се случи в Деня на отворените врати, който тази година премина като хепънинг "Среща с бъдещето". Идеята на инициативата беше да се представят специалностите за приема за учебната 2019/2020 година, учениците да се запознаят с традициите и иновациите в гимназията, с модерно обзаведените кабинети, снабдени с всичко необходимо за съвременно и качествено образование.
По проект "Цветовете на България" бе издигната стена от балони с цветовете на българския трибагреник, извито бе кръшно хоро под звуците на гайдата на възпитаника на гимназията Ивайло Петров от 8кл., носител на целогодишна стипендия на Министерството на културата.
В зала "Буров" в сградата на гимназията се проведе математически трибой между отбори на деветите класове, участници в клуб "Математика за всеки".
Още в училищния двор седмокласниците бяха посрещнати с музика, хора и красиво оформени кътове.Уникалното е, че събитието бе организирано от ученици за ученици. Кандидат- гимназитите преминаха по алеята, оформена като своеобразна галерия с фотоси от училищния живот, където с богат снимков материал бяха представени успехите в състезания, конкурси, олимпиади,проекти. Представени бяха специалностите за нов прием: "Икономическа информатика", "Малък и среден бизнес", "Организация на туризма и свободното време" и "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения". Ученици от 8 до 11 клас запознаха гостите по атрактивен начин с възможностите за обучение в специалност "Икономическа информатика". Седмокласниците се включиха в забавната част под формата на компютърни игри, в които се използваха собствени приложения, създадени от изучаващи пециалността гимназисти. Получаваха награди, лично изработени от ученици от същата специалност от 11а клас. Участниците в училищните клубове по роботика демонстрираха работата на роботите, сглобени от самите тях, и които управляваха от програмиран софтуер. Споделиха как клубната дейност ги е научила да работят в екип, да решават поставени задачи с помощта на техните роботи.
В къта "Синя икономика" възпитаниците на гимназията, подпомогнати от своите преподаватели, запознаха гостите с компетенциите, които ще придобият и възможностите за реализация на специалност "Малък и среден бизнес". В галерия от снимки бяха презентирани училищният живот, изявите и постиженията на ученици през годините.
Ученици от 9в клас представиха специалност "Организация на туризма и свободното време", в която и те самите се обучават. Запознаха кандидат – гимназистите с международните проекти, в които участва гимназията и възможностите да посещават множество европейски страни през целия курс на обучение. Буровци споделиха с радост и носталгия своите невероятни преживявания от практики и стажове във Франция и Белгия. След обсъждането на всички преимущества на специалността дойде ред за игри. "Питащото зарче" нажежи атмосферата и отключи състезателния дух на младите гости. Бързи и смели в отговорите, те се надпреварваха да изброяват туристически обекти, морски курорти или столици на държави.Игрите "Опознай България" и "Открий и сподели" също получиха симпатията и активното участие на кандидатите, които се увериха, че обучението в специалност "Организация на туризма и свободно товреме" е интересно, увлекателно и много забавно.
Гостите бяха изненадани с кулинарни изкушения.Ученици от специалностите "Туризъм" презентираха професия"Ресторантьор". Цялото мероприятие премина с всеобщо забавление и куп положителни емоции.Кандидат-гимназитите разбраха, че изборът на специалност "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения"е печеливш и предизвикателен.
Празнично и гостоприемно бе училището този ден за всички, които пожелаха да се потопят в пъстрия и различен свят на знанието, творчеството и иновациите, да погледнат в бъдещето и най-добрия избор да направят.

Facebook коментари