Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

Младеж от Силистра е сред победителите в конкурса за есе послучай 140-а годишнина на военния флот

Младежи от Силистра и Кърджали са победителите в конкурса за есе послучай 140-а годишнина от създаването на Военноморските сили на България. Церемонията по награждаването им се проведе тази вечер във Военноморския музей във Варна. Победителите получиха отличията си от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и директора на културната институция д-р Мариана Кънчева.
Наградите бяха за 18-годишния Димо Савов от Силистра, Момчил Димов /17 г./ от Кърджали и Айсун Али /14 г./ от с. Черноочене, Кърджалийска област. Младежите получиха книги и грамоти. Ветроходна академия "Кор Кароли" осигури ваучер за курс за начинаещи за Димо Савов. Освен това младежът получи и семеен билет, с който в рамките на една година той и близките му може да посетят четирите военни музея в страната.
Надпреварата бе обявена през март от щаба на военния флот и Военноморския музей. Според регламента в конкурса можеха да участват ученици от 8 до 12 клас. Младежите имаха възможност да избират между три теми - "Флотоводци и герои в българската военноморска история", "Бойната слава на флота" и "Флотът и предизвикателствата на съвременния свят".

Facebook коментари