Сряда, 18 Септември 2019 г.

Отборът на СУ "Васил Левски"- Главиница е областен победител в състезанието "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации"

Отборът на СУ "Васил Левски" – Главиница спечели първото място в областното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", което се проведе днес в Силистра, информират от пресцентъра на ОДМВР-Силистра. Организатор на проявата е Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Силистра в партньорство с ОС на БЧК и Регионалното управление на образованието.
Наред с победителите, в надпреварата участваха представителни отбори на ОУ "Христо Смирненски" – Дулово, ОУ "Черноризец Храбър" – село Кайнарджа, ОУ "Св.св. Кирил и Методий" – Силистра и ОУ "Христо Ботев" - Алфатар, показали най-добри резултати на общинско ниво.
Отборите, състоящи се от по 4-ма ученици от VІ-VІІІ клас, първоначално трябваше да покажат нивото на теоретичната си подготовка, решавайки тест, а след това да демонстрират знанията си на практика. За целта те преминаха последователно през 5 учебни центъра с конкретни задачи за действия при земетресение, наводнение, радиоактивно замърсяване, пожар и първа долекарска помощ.
С най-голям брой точки на първо място се класира отборът на СУ "Васил Левски" – Главиница, следван от представителите на ОУ "Христо Ботев" - Алфатар и "Св.св. Кирил и Методий" – Силистра.
Като областни победители състезателите от Главиница ще продължат участие на републиканско ниво през юни в Стара Загора.

Facebook коментари