Сряда, 15 Юли 2020 г.

Студентка отличничка на випуска във Филиал Силистра стана носител на наградата на областния управител

В зала "Проф. Славчо Иванов" по покана на доц. д-р Валентин Стоянов – директор във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев", бе проведено тържество за края на учебната година. Студентите бяха приветствани от името на областния управител Ивелин Статев от заместник-областния управител Илиян Великов.

По подобен начин послания бяха предадени от заместник-председателя на ОбС Силистра Орлин Николов и от зам.-кмета на община Силистра Денка Михайлова. В рамките на празника бе научната сесия с доклади на общо 23 студенти и докторанти.

В тържеството участваха още като гости заместник-областният управител Стоян Бонев и дългогодишният директор на Филиал Силистра доц. д-р Илияна Горанова – почетен гражданин на Силистра.

Доц. дфн Тодорка Георгиева – преподавател във Филиал Силистра, държа слово на достъпен за аудиторията език с академично съдържание, подчертавщо духовния подвиг на светите братя Кирил и Методий, както и на техните ученици, и последователи.

От името на Областна администрация Силистра "Наградата на областния управител", давана на студентката отличник, връчи заместник-областният управител г-н Великов. Тази година неин адресат от "Випуск 2019" стана Катрин Георгиева, завършила специалността "Педагогика на обучението по български и английски езици".

Колежката й Ивелина Николова от специалността "Педагогика на обучението по български и румънски езици" от името на община Силистра получи "Награда за студентка майка отличничка", връчена от зам.-кмета Михайлова, която приветства присъстващите от името на кмета д-р Юлиян Найденов.

Facebook коментари