Четвъртък, 20 Февруари 2020 г.

Отборът на СУ "Йордан Йовков" – Тутракан е победител в областното състезание "Млад огнеборец"

Отборът на СУ "Йордан Йовков" – Тутракан спечели надпреварата в областното състезание "Млад огнеборец", което се проведе днес на стадион "Луи Айер" в Силистра. Възпитаниците на инспектор Ивайло Владев победиха в дисциплината "Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека" и останаха втори на "400 метра щафетно бягане с препятствия", но с най–голям сбор от точки постигнаха първото място и си осигуриха участие на републиканско ниво.
Втори останаха младите огнеборци от СУ "Васил Левски" – Дулово с ръководител инспектор Тихомир Великов, а на трето място се класираха представителите на ПГМТ "Владимир Комаров" – Силистра с треньор инспектор Велимир Николов.
Купи и грамоти, осигурени от клуба по пожаро-приложен спорт, връчи и на трите отбора главен инспектор Евлоги Стамов от РД "Пожарна безопасност и защита на населението".
Близо 100 деца са обхванати в общо 9 младежки противопожарни отряди "Млад огнеборец", които функционират в Силистренска област през учебната 2018/2019 г. Състезанията са заключителен етап на подготовката им, провеждана от служители на районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" през учебната година.

Facebook коментари