Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Силистренските доброволци проведоха поредно учение

В дните 11 и 12 май - 2019 г. ДЕРБАК - Силистра проведе отново учение за проверка готовността на екипа за действия при бедствия. Регионалното учение този път бе с участието на доброволци от Шумен и Добрич. Проведе се отново край река Дунав, при село Ветрен.. Активно участие взеха и БМЧК - Силистра.
Учението се проведе на два етапа. През първия ден модулите бяха за опресняване знанията по Първа долекарска помощ и Първа психологична помощ. Румен Райчев от ДЕРБАК - Шумен показа на практика способи за водно спасяване, в конкретните условия на река Дунав. Станимир Трифонов от ДЕРБАК - Добрич опресни знанията на доброволците при работата с възли, нужни за изграждане на спасителни въжени тролеи при оказване на помощ на бедстващи във вода и на суша.
Във втория ден бе проведено учебно занятие за "Оказване помощ на пострадали при земетресение и приливни вълни"!
Основната цел бе да се провери готовността, подготовката, натренираността и взаимодействието между участващите спасителни екипи за действие при възникване на бедствена ситуация.
Ръководители на занятието бяха Тодор Христов и Теодор Симеонов.
Подаден бе сигнал за бедствие – земетресение и разрушена хижа с пострадали и затрупани под нея туристии и за приливна вълна от намиращата се в близост река, която е завлякла и носи по течението си паднали от лодка рибари.
Регионалното учение се проведе с безрезервната подкрепа на Секретариата на БЧК - Силистра!

Facebook коментари