Вторник, 28 Май 2024 г.

В Силистра ще бъде открит офис на "Туристически район Дунав"

В Силистра ще бъде открит изнесен офис на "Туристически район Дунав", където екип от експерти ще подпомата усилията на местната власт, организации и фирми за популяризирането на района.
Новината съобщи в Силистра министърът на туризма Николина Ангелкова, която беше на двудневно посещение в крайдунавския град и се срещна с хотелиери и ресторантьори, представители на културни институти, експерти в сферата на услугите, служители на Община Силистра, работещи по проекти, популяризиращи културно-исторически обекти.
"Очаква се и разкриването в Силистра на изнесен офис на техническия секретариат по Дунавската стратегия", съобщи още министър Ангелкова, като даде много висока оценка на активността на Силистра в това отношение.
Министърът на туризма г-жа Ангелкова посети крепостта " Меджиди табия", най- запазеното фортификационно съоръжение, построено от български майстори, запазено и до днес. Тя бе придружавана от кмета на общината д-р Юлиян Найденов и разговаря с уредника на музея Валентин Петков. Министърката посети също така музея в село Сребърна и разгледа Дунавската градина в Силистра.

Facebook коментари