Вторник, 21 Март 2023 г.

Николина Ангелкова: Силистра има изключителен потенциал като туристическа дестинация

Силистра има изключителен потенциал като туристическа дестинация, смята министърът на туризма Николина Ангелкова, която на работна среща в Силистра представи инициативата на Министерство на туризма "Естествено България - 2019 година на вътрешния туризъм".

"За мен като министър е изключително важно да промотираме този потенциал", заяви министър Ангелкова, която утре ще посети "ключови места, свързани с развитието на туризма" в Силистренско. За туристическия потенциал на района тя даде пример с цифри - посетилите района туристи са се увеличили с 20 на сто в сравнение с предходната година. Силистра е близо до летни туристически дестинации като областите Варна и Добрич и "това дава възможност да се насочи туристопотокът към този град и край".

Министър Ангелкова смята за целесъобразно създадената организация за управление на туристическите райони "Дунав" да има изнесен офис в Силистра. Ще има подкрепа и с два проекта по оперативната програма "Иновации и конкурентноспосбност".

Николина Ангелкова се срещна с работещи в областта на туризма, културни институти, представители на места за настаняване и хранене, работещи по проекти, популяризиращи културно-исторически обекти.

Facebook коментари