Събота, 22 Януари 2022 г.

Фотоизложба "Арменски празници и делници" ще гостува от 10 до 19 ноември в Силистра

От 10 до 19 ноември 2010 г. в Силистра в залите на Художествената галерия фотографът Юлиан Ангелов ще представи изложбата за културното многообразие и дълбочината на арменските традиции и култура по българските земи. Тя е посветена на 390-годишнина на Арменската църква в града ни.
"Арменски празници и делници" е фотографски разказ, заснет в продължение на няколко месеца из различни градове в България, където има арменски общности. Изложбата съдържа 30 фотоса на празненства и църковни служби, портрети на български арменци, сцени от ежедневието и бита на арменците в България. Всяка една фотография е подбрана измежду десетки или стотици други подобни и е подчинена на цялостната философия на събитието.
"В изложбата няма да видите познати лица на известни арменци, защото за тях и техните професионални успехи се знае всичко. Точно обратното – в "Арменски празници и делници" ще се срещнете с обикновените хора от Шумен, Силистра, Пловдив, Варна, Русе и др., които имат своите ежедневни грижи и радости", казва авторът на изложбата.
Фотографиите са отпечатани на платно – материал, чрез който цялостното усещане за творбите е различно от това на повечето фотографски изложби и се доближава до ефекта от разглеждане на живописни платна.

Facebook коментари