Събота, 08 Август 2020 г.

Пиянска свада в основата на убийството в село Ножарево

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за умишленото убийство на 62-годишен мъж от село Ножарево. За 24 часа по Закона за МВР е задържан 19-годишният Хакан И. от селото, който е установен като извършител на престъплението по член 115 от НК.
На 1 май 2019 г. след 23 часа е получен сигнал в ОД на МВР в Силистра от кмета на село Ножарево за пострадал мъж, който лежал безпомощно в центъра на селото. Повиканият медицински екип установил смъртта на 62-годишния А.М., който страдал от психично заболяване. Жертвата имала рана в главата.
Действията по разследването установили 19-годишния Хакан И. като съпричастен към тежкото криминално престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.
И жертвата, и 19-годишният младеж са употребили алкохол, като между двамата разправията започнала в местната кръчма.
Предстои Окръжната прокуратура в Силистра да привлече като обвиняем Хакан И. и да го задържи под стража до 72 часа с цел довеждането му в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

По наша информация 19-годишния Хакан е завършил миналата година средното си образование в град Главиница и се препитавал с временна работа оттогава. По информация на местни жители вечерта двама запивали в голяма компания в местната кръчма. След възникнало скарване между двамата, младежа се саморазправил с психичноболния в центъра на селото. След побоя цялата компания напуснала кръчмата, без никой да съобщи, че има човек в безпомощно състояние. Това по-късно са направили жители на селото, които са се натъкнали на трупа и потърсили кмет на Ножарево, който се обадил в полицията.

Facebook коментари