Четвъртък, 02 Декември 2021 г.

Голямата буря във вторник причинила щети в цялата област

Силна буря нанесе сериозни щети върху десетки обществени, стопански и жилищни сгради в Силистренска област във вторник вечерта, предаде Булфото. Има повалени дървета, а градушка е поразила овошки.
Най-тежко е положението в село Искра, община Ситово, където "черният вятър", както го наричат местните жители, е отнесъл голяма част от покрива на местното основно училище. Учениците в него са във ваканция до вторник, докато строители отстранят опасните ламарини. След оглед от застрахователите ще започне и ремонтът на покритието. Сериозни щети има и по ферми, краварници, оранжерии и домове. Собствениците вече започват да ремонтират.

В село Сребърна вятърът отнесе покрив на стотици метри от къща.

От полицията информират, че са се отзовали на пет сигнала за паднали дървета вчера за времето от 17.25 часа до 18.03 часа. Произшествията са станали по бул. "Македония" и улиците "Тутракан", "Патриарх Евтимий", "Дръстър" и "Христо Ботев" в Силистра и на една от улиците в село Калипетрово. Дърветата са изрязани и отстранени от платната. В днешния ден противопожарни екипи са се отзовали на други два сигнала – за прекършен клон и опасно надвиснали ламарини от покрив на сграда в областния град.

Facebook коментари