Понеделник, 28 Септември 2020 г.

Силистра се включи в инициативата "Ден без асансьори"

Силистра се включи в инициативата "Ден без асаньори", организирана и координирана в крайдунавския град от сдружение "Дуросторум-Дръстър-Силистра". Идеята е да се представи използването на стълбите вместо асансьора като най-достъпната възможност за ежедневна физическа активност за всеки, която лесно може да се осъществи навсякъде - в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.
Днес символично бяха "затворени" асансьорите в обществени сгради, а доброволци призовават всеки да използва стълбите поне за един ден. Начало на инициативата бе дадено пред общината в Силистра. В 17 часа всички желаещи имат възможност да се включат в заключителното събитие - масово изкачване на стълбите към старата турска крепост "Меджиди табия". Мотото на инициативата в крайдунавския град е "Раздвижи Силистра!".
Денят без асансьори е част от глобалната инициатива NowWeMOVE - най- голямата обществена кампания за физическа активност и спорт в Европа. Сдружение "BG Бъди активен" в Пловдив е национален координатор на кампанията NowWeMOVE и Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week, съобщиха организаторите в Силистра.

Facebook коментари