Понеделник, 02 Октомври 2023 г.

Само 18 жилищни блока са вписани в общинския регистър. Срока изтича на 30 юни

Наближава крайният срок за регистрация на сградите в режим на етажна собственост, предупреждават от общинския център за информация и услуги на гражданите. До 30 юни трябва да бъдат проведени общите събрания за избор на управители или управителни съвети по входове или по блокове.
Досега в общинския регистър са вписани 18 жилищни блока. В същото време, потокът от интересуващи се от темата граждани е голям. Този факт специалистите коментират като активен процес със слаба резултатност.
За улеснение на гражданите, в сайта на община Силистра silistra.bg (Актуално) са публикувани Указания за регистрация с препратки към нормативната уредба и примерните документи за законното управление на етажната собственост. На страницата на МРРБ е публикувана и заповед на министър Плевнелиев, която облекчава попълването на Книгата на собствениците. Общината разпространява и сборник от нормативни актове по управлението на етажната собственост, разработен по проект за оптимизиране на жилищната политика на община Силистра. По този проект са предвидени обучения за новите управители или управителни съвети на 4 и 5 юни.

Facebook коментари