Неделя, 26 Май 2024 г.

Комаровци станаха национални шампиони на състезанието "Най- добър автомонтьор и водач на МПС"

На 23 март, 2019 момчетата от отбора на ПГМТ "Владимир Комаров", гр. Силистра- Ерен Осман, Мирослав Искрев, Джем Дервиш и Теннур Дауд, постигнаха убедителна победа в състезанието "Най- добър автомонтьор и водач на МПС", гр. Силистра, като заеха 1- во място във всички етапи на индивидуално, отборно и комплексно класиране.
Радвахме се за тях и тайничко се надявахме късметът да е с тях, когато на 10 април потеглиха със своите ръководители- инж. Георги Стоянов и инж. Пламен Петров, за София, за да участват в националния кръг на състезанието "Най- добър автомонтьор и водач на МПС".
Мълчаливо им стискахме палци, защото вече знаехме, че имат много знания и умения.Молехме се да имат шанса и устойчивостта, за да покажат на какво са способни. Очаквахме най- доброто. И то се случи и ни припомни 2- я стих от "Откровението на Йоан"/стр. 452/: "...той излезе побеждаващ и да победи..."
Така направиха и нашите момчета. Тръгнаха побеждаващи, победиха и се върнаха победили, като заеха в
ИНДИВИДУАЛНО КЛАСИРАНЕ:
"Най- добър млад водач на МПС"- 1- во място- Теннур Дауд
"Най- добър млад автомонтьор"- 3-то място- Ерен Осман
НАДКЛАСАЦИЯ- ИНДИВИДУАЛНО /за международно участие в Полша/:
"Най- добър млад автомонтьор"- 2- ро място- Ерен Осман
/В края на месец май Ерен Осман и неговия ръководител инж. Георги Стоянов заминават за Полша, където ще се състезават с конкуренти от цяла Европа./
ОТБОРНО КЛАСИРАНЕ:
"Най- добър млад водач на МПС" – 1- во място
"Най- добър млад автомонтьор"- 3- то място

ОТБОРНО КОМПЛЕКСНО КЛАСИРАНЕ:
"Най- добър млад автомонтьор и водач на МПС"- 1- во място- НАЦИОНАЛНИ ПЪРВЕНЦИ!
БРАВО,МОМЧЕТА!
Сред многото състезатели от Ловеч, Стара Загора, Пловдив и три Софийски гимназии, нашите момчета станаха НАЦИОНАЛНИ ПЪРВЕНЦИ! Бориха се заедно, победиха заедно и доказаха, че Господ е един за всяка вяра!
Постигнаха победа в индивидуалната надпревара, защото всеки от тях има уникални качества. Постигнаха победа в отборното класиране, защото обединиха своите различия така, че всеки успешно да допълни другия. Победиха в комплексното класиране, защото имаха умения във всяко направление. Победиха, защото имаха подкрепата на своите ръководители и всички учители. Победиха, защото имаха силата на родовия си корен и желанието за победа.
Върнаха се при нас- в училището, откъдето потеглиха с духа на Комаров и победиха в името на Комаров! Върнаха се, за да раздават щедро победа и радост за всеки в Силистра!
Гордеем се с Вас, момчета!
Гордеем се и благодарим, че Ви има!

Клуб "Ексклузивен репортер"
ПГМТ "Владимир Комаров"

Facebook коментари