Сряда, 25 Май 2022 г.

Букет забележителности от Силистра в нов Дунав ултра трейлър

Истинска "букет" от забележителности, намиращи се в дунавския град Силистра, са включени в най-новото видео, посветено на приключението "Дунав Ултра". Трейлърът е шеста поред продукция в подкрепа на предстоящото промо-събитие Дунав Ултра: Via Pontica – 680 км преход по едноименния веломаршрут.
Поредицата от рекламни видеа доби популярност, представяйки някои от най-интересните места и забележителности по поречието на река Дунав в България и веломаршрута "Дунав Ултра". В кадрите попадат още Централният площад на Силистра, сградата на Художествената галерия, Телевизионната кула, както и гордостта на силистренци – забележителния градски Дунавски парк. Видеото включва и кадри, заснети в Биосферния парк Сребърна, както и огромна панорама на Дунава в района на Силистра.

Силистра е и сред трите български дунавски града (заедно с Видин и Русе), които участват с рекорден брой обекти в пътеводителя "100-те Дунав Ултра забележителности" – общо шест.
На 6-ти септември т.г. 100 колоездача от България и Румъния си дават среща в гр. Видин, за да поемат на път и изминат разстоянието на веломаршрута "Дунав Ултра" – 680 км от гр. Видин до Черно море с крайна точка района на с.Дуранкулак.
Събитието не е състезание, в него всеки сам определя за какъв период и за колко време ще преодолее гигантската дистанция. Всички участници-колоездачи ще преминат през близо 90 населени места, вкл. крепостта Меджиди Табия в Силистра, където ще трябва да заверят своя колоездачен паспорт със специален печат.

Посланието на прехода е популяризиране на населените места по поречието на река Дунав в България и веломаршрута "Дунав Ултра".

Facebook коментари