Петък, 01 Декември 2023 г.

Рекорден брой стажанти ще практикуват в офисът на НАП- Силистра

17 зрелостници – бъдещи икономисти, ще проведат годишната си производствена практика в силистренския офис на Националната агенция за приходите,съобщиха от там. Учениците са от паралелка "Икономическа информатика" от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров" – Силистра. Шест от тях вече са запознати с работата на офиса, тъй като са избрали да проведат практиката си тук за втора поредна година.
Десет теми ще трябва да разработят стажантите по време на практиката си. Всички те са свързани с основната специалност, която изучават в гимназията. и ще пишат доклади за системен софтуер, информационна и мрежова структура, компютърни офис и счетоводни продукти, електронни комуникации и услуги, интернет банкиране и етика и право във виртуалното пространство.
За 16-и път служителите на НАП ще наставляват ученици от силистренската гимназия с икономически профил. Съвместната работа между двете институции е традиция от 2003 г. Всяко лято на стаж в НАП идват две групи ученици – от ХІ и от ХІІ клас. За трета година обаче, поради матурите и високата ангажираност на завършващите с кандидат-студентската кампания, производствената практика на дванадесетокласниците се провежда по време на първия учебен срок.
Общо 104 стажанти са обучили през годините служителите на силистренската приходна администрация. От тях 51 са били в ХІ клас, 52-ма – в ХІІ клас и един тринадесетокласник. Провеждането на производствената практика е само част от съвместното сътрудничество между НАП и ПГСУАУ в Силистра, чиято цел е данъчно и осигурително ограмотяване още от ученическата скамейка.

Facebook коментари