Неделя, 15 Септември 2019 г.

Арестуваха телефонен измамник, след като прибра 2100 лева и 60 грама злато от 62-годишна силистренка

51-годишен мъж е задържан, часове след извършена телефонна измама в Силистра, съобщават от полицията. До ареста се е стигнало в резултат на бърза реакция на силистренски криминалисти и професионално взаимодействие със служители на ГПУ-Силистра и РУ-Тутракан.
На 6 април 62-годишна жена сигнализирала в районното управление в областния град, че час и половина по-рано е оставила до противопожарен кран 2100 лева и около 60 грама златни накити след поискано по телефона съдействие от мъж, представящ се за полицейски служител.
Получавайки информация за случая, в РУ-Силистра били предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в които се включили гранични полицаи и тутракански криминалисти. В резултат на прецизните професионални действия около 15:15 часа в района на Тутракан бил задържан 51-годишен мъж, у когото били намерени парите и златните накити от реализираната в Силистра измама.
Мъжът, който до момента няма регистрирани криминални прояви, е задържан за срок до 24 часа. Установени са данни за съпричастността му към извършени други две телефонни измами на територията на съседна област. По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването продължава.

Facebook коментари