Вторник, 29 Септември 2020 г.

bTV беше в кухнята на блогърката от Силистра Радостина Ганева

В събота сутрин блогърката Радостина Ганева ни приготви за закуска любимата си рецепта по бTV и ни отведе до най-екзотичните страни, до които е пътувала. Тя снима, пътува и готви, а любопитните ѝ преживявания имат специално място на блога ѝ Life Bites, или "Хапки живот", следван от стотици хиляди.
Околосветското пътешествие започва от ароматната ѝ кухня и стига чак до Южна Африка, Филипините и Тайван. Тя е родом от Силистра и преди 16 години идва в София, за да учи в Софийския университет. "По неволя готвя, откакто съм студентка. След това трябваше да впечатля съпруга си по някакъв начин. Много обичам да правя десерти, те са ми специалитет. Предполагам, че това е свързано с това, че обичам шоколад", признава Радостина.
Тя предпочита да приготвя традиционни български ястия и предпочита продуктите, с които готви, да са от местни ферми, а не да са пътували дълго, за да дойдат в страната ни. Друга нейна страст са пътуванията. "Със съпруга ми в началото пътувахме много в Европа с приятели, но впоследствие графиците ни бяха трудни за напасване. И започнах да организирам сама и основните ни пътувания са заедно. Откакто имаме деца, понякога пътуваме с тях. Избираме по-далечни дестинации, защото там е много интересно и могат да се научат любопитни неща", допълва Радостина.
Едно от любимите ни пътувания е Южна Африка, където видяхме пингвини на един плаж, аз през цялото време очаквах да е резерват, в който пингвините ще са в единия край, а ние ще сме в другия, а всъщност пингвините се разхождат свободно на плажа покрай хавлиите на хората и това беше много интересно", казва още тя. Пътували са също до Япония и Филипините. А как решава да пренесе всички тези преживявания онлайн и да създаде блог? Отговорът е, че е искала да снима като някои от вече популярните блогъри.
"Храната е лесна да се научиш да я снимаш, защото първо е много фотогенична, особено десертите и е лесна за снимане, защото не се мърда. Основното на блога е, че исках да се науча да снимам красиво", заявява Радостина. Тя обаче предпочита да не се възприема като "инфлуенсър", а да гледа на това поскоро като на хоби. "Но когато споделям неща, които ме вълнуват, и видя отсреща много силна реакция, коментари, хората дават мнение или питат, малко се стряскам, защото виждам, че малко или много нося отговорност към хората с нещата, които споделям. Приятно е, когато отсреща има реакция, а не е само монолог", посочва Радостина. "Аз много се вълнувам от замърсяването на природата, от използването на еднократната пластмаса, която Европейският съюз сега също иска да забрани", допълва тя. Основната ѝ професия е мениджър проекти и работи в ИТ компания. "Работата ми е много праволинейна, има правила, които да се следват. Трябва да съм организирана и концентрирана, а в блога е по-артистично, мога да правя различни неща с децата си, да изрязваме триъгълници за украса, винаги се старая за рождените им дни да правим нещо заедно", споделя Радостина.
За екипа на bTV тя приготви любимата си рецепта – шоколадово брауни, която е една от най-четените и най-търсени рецепти в нейния блог и една от първите, които е приготвяла.

видео: бTV

Facebook коментари