Сряда, 17 Юли 2024 г.

Снимат продължението на хитов американски сериал в Силистра

Продължението на сериалът, носител на две награди Златен глобус и 18 награди ЕМИ "Престъпна империя", ще бъде заснет в Силистра. На специална пресконференция създателите на "Престъпна империя" - носителят на ЕМИ Терънс Уинтър и носителят на Оскар Мартин Скорсезе обявиха сензационната новина. Причината именно българския град на Дунава да стане арена на разгръщане на сюжета в сериала е известността, която придоби Силистра с разкритите корупционни схеми в ТЕЛК и НОИ. След като направили съответните проучвания, продуцентите преценили, че Силистра ще предоставя всички възможности за заснемане на тематичния сериал.
Действието в драмата ще се развива в периода 2001-2011 и ще проследява живота на Пенчо "Футболистчето" Милевски, лидерът на Силистра.
През първите десет години на 21 век правителствата в България се сменят по-често от носни кърпички, а в Силистра започва един от най-охолните периоди от историята на местната организирана престъпност. Прехвърляне на огромни имоти общинска собственост в частни ръце и първоначално натрупване на капитал, чрез приватизация и съсипване на местната икономика минава незабелязано за правосъдната система поради стабилните протекции на корумпирани политици. Некоронования крал на Силистра е неговият ковчежник и заместник-кмет на финансите Пенчо Милевски – хитър политик, забъркан в десетки машинации и сделки с престъпния свят. Неговият град е апетитна хапка за жадни за пари мастити бизнесмени като Райчо Стефанов, Гюнай Кубиков и Ал Гущера. Сериалът ще проследи възходът и падението на Пенчо Милевски, който идва с излизане на сцената на бялата мафия със страховитите четири букви – ТЕЛК. Главната роля в сериала ще бъде изиграна от холивудската звезда Стийв Бушеми.
Специално за саундтрака към сериала е ангажиран популярния български рапър Криско, а нашумялата силистренска певица Тита ще го изпълнява.
След излъчването на сериала се очаква положителен ефект върху местната икономика, поради бума на вътрешния и международния туризъм. Очаква се огромни групи от хора да искат да посетят местата на заснемане на сериала и това да стимулира развитието на областния град.

Facebook коментари