Неделя, 05 Юли 2020 г.

Златен медал за Красен Николаев и сребърен медал за Теодор Атанасов от Международен турнир по карате "Никон Опън – 2019г."

На 16 и 17.03.2019г. в зала "Асикс Арена" гр. София се проведе 6- ти Международен турнир по карате "Никон Опън 2019г". В него взеха участие хиляда състезатели от двадесет и една държави от осемдесет спортни клуба. Състезанията се организират за седми пореден път от СК Никон, БНФК и София - Европейска столица на спорта. Двудневната надпревара е във всички възрастови групи, като в нея бяха определени шампионите за младежи, жени, мъже и ветерани. Още в първия ден се видя, че многото световни и европейски звезди сред участниците отново правят този турнир най-голямата и класна надпревара по карате у нас. Зрителите аплодираха уменията на асове от водещи национални школи като Франция, Италия, Германия и Украйна, както и всички съседни наши държави. Същевременно участниците от от по-далечните дестинации - Азербайджан, Алжир, Ботсвана и Непал, внасят допълнителен колорит и превръщат тазгодишния турнир в едно мини Световно първенство.
Първо място и златен медал в дисциплината кумите, кат. до 70кг. завоюва представителя на карате клуб "Шото- Витяз" Красен Николаев. На второ място и със сребърен медал се окичи Теодор Атанасов. Независимо, че не взеха призови места, добра физическа и техническа подготовка демонстрираха неговите съотборници в съответните възрастови групи и категории: Гергана Енчева, Ростислав Василев,Онур Бингюнер, Станислава Йорданова, Алтай Бехчет, Мурат Халвани и Мария Йорданова.
Сред официалните лица бе и Асен Блатечки. Актьорът, който в юношеските си години е бил един от първите родни шампиони по карате Да пожелаем на всички състезатели по-високи спортни отличия в предстоящите национални и международни турнири. Карате вече е олимпийски спорт и на Игрите в Токио следващата година ще бъдат излъчени първите в историята олимпийски шампиони може би сред възспитаниците на КК Шото Витяз е и бъдещ олимпиец.

Facebook коментари