Вторник, 28 Юни 2022 г.

Силистра включена в проект на Министрерството на туризма за винено-кулинарна дестинация

12–те винено-кулинарни дестинации, разработени от Министерството на туризма, са вече дигитализирани и достъпни на сайта на ведомството, съобщиха оттам. Те са разработени по проект "Сподели България", който се реализира съвместно от Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите. Интерактивната карта дава възможност с един клик на избрана дестинация да се получава информация за туристически атракции, в региона, за типични кулинарни специалитети и виното, характерни за района. Включено е и описание на туристическите забележителности в дестинацията, всяка е отбелязана с точното си географско местоположение. Това може да помогне на туристите по-лесно да намерят тези обекти, които искат да посетят.

Едната от тези дестинации е наречена Добруджа и Северно Черноморие и минава през областите Добрич, Варна и Силистра. Добруджански хляб, черноморски сафрид, рибена чорба със саламурийка, триеница, риба плакия, пълнен шаран в тесто, миди от черноморските ферми, кайсии и бели вина Димят – това според министерството са кулинарните специалитети, с които регионът може да привлича туристи.
Изброени са и редица туристически забележителности – Старият Добрич, нос Калиакра, Дворецът в Балчик, Побитите камъни, резерват Сребърна и др.
Освен в интерактивна карта проектът е включен и в платформата iLoveBurgaria. През нея може информацията да се споделя от всички потребители на Вайбър, чрез Chat Extension, благодарение на услугата, която беше създадена по съвместния проект на iLoveBulgaria и Министерството на туризма, през миналата година.

Facebook коментари