Неделя, 12 Юли 2020 г.

Областният управител на област Силистра Ивелин Статев взе участие в българо-румънска земеделска работна група

Областният управител на област Силистра Ивелин Статев и неговият заместник Илиян Великов участваха в изнесено заседание в Община Две могили, област Русе, на Съвместна българо-румънска земеделска работна група, председателствана от Лучиан Корозел – заместник-председател на Окръжен съвет Гюргево.
Заседанието, организирано от Областна администрация Русе с подкрепата на Асоциация "Еврорегион Данубиус" с изпълнителен директор Лили Ганчева и на Община Две могили. Заседанието приключи с посещение на Къща музей "Филип Тотю".
В него участваха представители на институции от земеделския сектор от Русенска област и Окръг Гюргево, но за втори път в работата на Групата се включват и представители на Областна администрация Силистра.
Участниците във форума посетиха фабрика "MartineZ" със собственик инвеститор Сезер Сабах, свързана с приложение на етеричните масла в различни сектори на индустрията – парфюмерия, фармация и др. Споделена бе тенденцията, че все по-засилено в световен мащаб е търсенето на парфюми с естествен произход.
Фирмата стартира реално производство през 2017 г. с първоначалната визия да бъдат разкрити по 1 магазин във всяка област, като към момента 20 са вече работещи. От 2018 година тече разширение на производствената база с цел да достигне капацитет от 30 000 бутикови парфюма дневно единствено за българския пазар, но вече в коментар е евентуален износ на първо врпеме в Гюргево.

Facebook коментари