Петък, 05 Юни 2020 г.

Тита подкрепи баща си: Той е достоен човек и всички го уважават!

Поп певицата Тита за първи коментира арестите в родния й град Силистра, при които беше арестуван и баща й Милен Пенчев. Талантливата изпълнителка застана твърдо зад баща си и заяви, че е убедена в неговата невинност.

Припомняме, че директорът на териториалното поделение на НОИ-Силистра Милен Пенчев беше задържан с още двама души заради обвинение за измамна схема на източване на парите на касата.

Ето и какво написа Тита във Фейсбук профила си:

"По повод на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция.

Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на баща ми с цел сензация!
Второ аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това? Искрено се надявам, че прокуратурата ще вложи същото усърдите в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективанта истина.
От моя страна и от страната на всички хора в града, които го познават и знаят, що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение. Образован човек, изградил чисто и достойно име през годините, човек с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща! Силно се надявам истината за един невинен човек да се разбере в най-скоро време и тогава медиите отново така "шумно" да я отразят".

Според обвинението, обаче организираната престъпна група, занимаваща се с източване на бюджета на НОИ, е действала на територията на София и Силистра от 2017 г. досега. Документите са се представяли пред НОИ Силистра. Участвал е и служител на НОИ-София.

В престъпната група има и семейство - баща, майка и син. Членовете на групата лично са посещавали пощенските клонове, от които са взимани самите пенсии. Претърсени са 14 адреса, два от които служебни. Има ТЕЛК-Ови решения. Бащата на певицата Тита е диктувал лични данни на хора, които искат да получават пенсии на своя служителка. На документа пишело абривиатурата СМЧП, което означавало "силно мой човек Пенчев" - така се знаело, че са близки до директора хора. Има около 20 такива случая, стана ясно по-рано.

Задържаният шеф на НОИ в Силистра Милен Пенчев държал вкъщи досиетата на хора, на които издавал документи, че са работили като миньори. Той и арестуваната групичка около него вземали дебитните карти на "клиентите", за да теглят от тях комисионите си.

информация на https://trafficnews.bg

Facebook коментари