Сряда, 05 Октомври 2022 г.

Евродепутат дари исторически енциклопедии със силистренски автор на варненската библиотека

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев дари исторически енциклопедии на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.

Новоиздаденото задълбочено изследване "България в Балканските войни 1912-1913 г." беше официално представено миналата седмица в Силистра, но вече е достъпно за варненските читатели.

Навръх 1 март и в навечерието на националния ни празник Емил Радев за пореден път направи жест към библиотеката в морската столица, като съдейства за обогатяването на фонда й."Енциклопедията е дело на доц. Милен Куманов, Десислава Костадинова и д-р Тодор Тодоров от Силистра. Този авторски колектив изготви и енциклопедията "България в Първата световна война 1914-1918 г.", за чието представяне във Варна съдействах и то стана факт именно в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков".
През май предстои да излезе от печат и енциклопедия за Втората световна война, с която авторите ще затворят историческия цикъл", коментира Емил Радев. Той отбеляза, че изданието за Балканските войни е събрало на повече от 1000 страници над 2000 снимки и изобилие от факти за хората и събитията през този период от историята на България.

Facebook коментари