Понеделник, 28 Септември 2020 г.

Медицинските сестри на Силистра протестираха за по-високи заплати

При договаряне и сключване на Националния рамков договор да участват и медицинските специалисти по здравни грижи, поискаха вчера на протест медицинските специалисти по здравни грижи в Силистра.
Силистренци приеха своя декларация, в която се настоява за ежегодно повишаване стойността на клиничните пътеки с не по-малко от 5 процента или коригирано с процент на годишната инфлация, началната им основна заплата да е не по-ниска от две минимални работни заплати за страната, за регламентирана сестринска практика.
Протестиращите настояват и за увеличаване размера на допълнителното трудово възнаграждение за времето, отработено като нощен труд, по 1,50 лева за всеки отработен нощен час, за увеличаване размера на допълнителното месечно трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит на 1,2 на сто върху основното трудово възнаграждение за всяка година, за регламентирани правила за разпределяне на ниво болница на допълнителното материално стимулиране.
Декларацията им ще бъде изпратена до държавни институции.
Вчера протестираха и медицинските специалисти по здравни грижи в Тутракан, които подкрепят националните искания. Символично - с лентички - протестираха медицинските специалисти по здравни грижи в Дулово.

Facebook коментари