Петък, 14 Юни 2024 г.

С 300 литературни творби 270 деца от страната участваха н националния литературен конкурс "Духът на българина"

С 300 литературни творби 270 деца от страната участваха в посветения на Деня на народните будители национален литературен конкурс "Духът на българина", резултатите от който бяха отчетени днес в Силистра.
Организатори на проявата са Силистренската община, Центърът за работа с деца, Регионалният инспекторат по образованието в Силистра и Великотърновският университет.
Във възрастовата група от първи до четвърти клас първата награда бе присъдена на Дариана Трифонова от ОУ "Христо Ботев" в Търговище.
В същата група за проза с първа награда бе отличена творба на Петър Чернокожев от
ОУ"Хр.Ботев" в Габрово.
За поезия в групата деца от пети до осми клас първа награда бе дадена на Иван Савов от ПМГ "Св. Климент Охридски " в Силистра.
За есе в същата възрастова група първото място си поделиха Станимира Илиева от ОУ"Хр.Ботев" в Търговище и Маргарита Вълчева от ОУ"Отец Паисий" в Силистра, а за разказ първата награда бе дадена на Светлана Андонова от ОУ"Св.Св.Кирил и Методий"от с.Яхиново, община Дупница.
За поезия във възрастовата група от девети до дванайсети клас първата награда спечели Стела Герова от Пазарджик, а за есе и разказ – Мария Николова от СОУ"Хр.Ботев" в Нова Загора и на Ралица Иванова от езиковата гимназия "П.Яворов" в Силистра.

Facebook коментари