Събота, 13 Август 2022 г.

Ивелин Статев стана кръстник на 1а клас в ОУ "Отец Паисий"

За 20-и път в ОУ "Отец Паисий" Силистра с директор Детелина Терзиева – с открит урок, и в местния Обреден дом – със специален ритуал, бе проведено именуване на класове с първокласници по повод 100-ия ден от началото на първата учебна година в най-новите випуски на най-старото училище в областта.

По този начин бе продължена традиция, започнала в годината на милениума по проекта "Стъпка по стъпка", за да се превърне с годините в един от най-тържествените моменти в живота на подрастващите "паисиевци".

Благодарение на ритуала 1а клас ще се нарича "Делфини" с класен ръководител Галя Димитрова. Негов кръстник стана областният управител Ивелин Статев, който връчи на класа поздравителен адрес и подходящ за учебния процес подарък, вкл. поредното издание на в. "О писменех".

Екземпляр от "За буквите", както се нарича единственото запазено полемическо съчинение от Черноризец Храбър, бе подарен и на 1б клас с класен ръководител Детелина Дашева, който получи името "Мечта". Негов кръстник е Елена Илиева, директор на Природонаучен музей при Биосферен парк "Сребърна".

След проведените в класните стаи т.нар. открити уроци в съответните класове, в които участваха и родители на децата, бе проведено шествие начело с фанфарния оркестър на училището, ръководен от Бонка Скорчелиева. В ритуала, провеждан със съдействието на Общинско предприятие "Обреди", участваха рецитатори от Клуб за художествено слово с ръководител учителката Ванушка Ангелова.

Историята на ОУ "Отец Паисий" започва през 1861-1862 година, когато учителят Милан Кънчев Миланов основава в гр. Силистра първото класно училище.

Facebook коментари