Сряда, 15 Юли 2020 г.

В Силистра било най-евтино да си осигуриш фалшив ТЕЛК

От прокуратурата и МВР информираха, че 44 са досъдебните производства, образувани само от началото на годината, последното е от онзи ден - срещу медици от Варна. Те са с два по-малко от тези, по които са работили за целите 2017-2018 г.

Поне за момента не ни е известна толкова мащабна дейност, посочи Гешев, визирайки варненската афера, като допусна, че такава може да съществува и на други места.

Според него освен с разследвания, на ТЕЛК-злоупотребите трябва да се противодейства и със законодателни промени, за да спре изтичането на пари от реални към фалшиви болни.
Схемата е действала и в други области в страната. Най-евтино било в Силистра, където тарифите са стигали до около 600 лева, за разлика от Варна, където цената за "услугата " варирала от 1500 до 2500 лева. Около 30 процента от пенсиите в града край Дунава, стана ясно на пресконференцията в София, са били именно инвалидни.

Разследващите са установили висок процент на инвалидизирани пенсионери и на територията на София-област, където тепърва започва анализ.

От МВР и прокуратурата заявиха, че работата им продължава и че проверките, свързани с фалшивите ТЕЛК-ове и удостоверения, няма да са кампанийни, а ще са непрекъснати.

Facebook коментари