Петък, 12 Август 2022 г.

С молебен и шествие Силистра ще отбележи 141 години от Освобождението си

От вчера започнаха честванията обединени под наслова "ПРЕД ОЛТАРА НА СВОБОДАТА", организирани от община Силистра, Общински клуб "Христо Ботйов" и Общински комитет "Васил Левски". Програма е посветена на 10 февруари - 141 години от Освобождението на Силистра, 19 февруари - 146 години от гибелта на Васил Левски, на 3 март - 141 години от Освобождението - Национален празник на България и 171 години от рождението на Христо Ботйов.
През вчерашния ден в Регионална библиотека "П. Павлович" се проведе "Ден на отворените врати" - безплатно издаване на читателски карти и екскурзии в библиотеката.
Утре на 10 февруари 2019 година /неделя/ ще отбележим 141 години от Освобождението на Силистра.

Програмата за деня включват следните събития:

10.30 часа -Катедрален храм "Св. св. първовърховни апостоли Петър и Павел" - Молебен за здраве и благоденствие на българския народ и на жителите на Община Силистра, отслужен от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий, съвместно с градското духовенство;

11.00 часа - Шествие от катедралния храм с Духовия оркестър до паметната плоча на ул. " Хан Омуртаг", отбелязваща Освобождението на града.

- Тържествена церемония, посветена на 141 години от Освобождението на Силистра;

Слово от д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра ;

Слово от д-р Николай Тодоров - директор на Регионален исторически музей;

Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча.

Facebook коментари