Сряда, 25 Май 2022 г.

Общинският съвет в Силистра отчете работата си през 2018 година

Общинският съвет се отчита198 докладни записки са разглеждани през 2018 година в Общинския съвет в Силистра, съобщи неговият председател д-р Мария Димитрова. По думите й, един от най-тежките проблеми пред местния законодателен орган е свързан с обжалванията на взети решения.

"Основно нашите наредби, които се обжалват, е заради това, че преди 2007 г. е нямало изискване те да стоят на сайта на Общината или на Общинския съвет. Някой го вижда след толкова години и решава да обжалва дадена наредба от 2003 г. примерно. През миналата година ни паднаха 5 наредби по тази причина. Но ние приехме нови и сме въвели ред", посочи тя.

Над 500 души са посетили приемния ден на председателя на Общинския съвет в Силистра през 2018 година. По думите на д-р Мария Димитрова, Общинският съвет в дунавския град е един от малкото в страната, в който е нямало отсъствие на съветници по време на заседания по неуважителни причини. През новата 2019 година всички решения ще бъдат изпращани и в Регионалната библиотека, където също ще бъдат достъпни за всички желаещи да ги видят.

Facebook коментари