Понеделник, 17 Юни 2024 г.

Второкласничка от Силистра прочете 111 книги за една година

"Читател на годината - 2018" в "Детски отдел" на Регионална библиотека "Партений Павлович" e Илияна Илиянова Йорданова.
Илияна е второкласничка в ОУ "Отец Паисий" и е прочела през настоящата година 111 книги. Тя е победител сред 1231 читатели до 14 годишна възраст. На празника «Коледна магия» зам.-директорът на библиотеката г-жа Мануела Енчева поздрави читателката и й връчи наградата – грамота, ваучер и книгата на тутраканската авторка Стефка Капинчева «Зъбчетата», с пожелания за нови прочетени книги и забавления.
Ето какво сподели нашата млада читателка Илияна Йорданова за себе си:
"Казвам се Илияна Илиянова Йорданова на 8 години от град Силистра. Уча в ОУ "Отец Паисий", във ІІ "б" клас. Обичам музиката. Свиря на цигулка, пиано и пея в музикална студия "До Ре Ми". Книгите за мен са приключения и вълнуващи истории, които ме отнасят в различни светове и много преживявания. Героят на който искам да приличам е Матилда, защото има магически способности и е изключително справедлива.
Понякога с приятели обсъждаме книгите, които четем. Аз лично препоръчвам на всички книгите на Роалд Дал – "Матилда", "Чарли и шоколадовата фабрика", "Вещиците" и много други. Не е важно в книгите да има илюстрации, защото имам голямо въображение и мога да си представям героите. Винаги прочитам главата до край!
В момента чета книгата "Рицарят на зората" от Мери Поуп Озбърн. Ако отида на самотен остров, бих взела със себе си "Чарли и шоколадовата фабрика", защото е много интересна и изпълнена със забавни случки. Ако срещна непозната дума питам мама или тате за нея. Основно книгите, които чета са от "Детски отдел" на Библиотеката в Силистра, и ги препоръчвам на моите приятели.
Аз чета за удоволствие, защото всички книги са много интересни и забавни."

Facebook коментари