Вторник, 25 Юни 2019 г.

Директорът на ОДМВР-Силистра награди три деца за отлично представяне в Националния конкурс за рисунка "Полицаят е мой приятел и учител"

Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов награди три деца за отлично представяне в Националния конкурс за рисунка "Полицаят е мой приятел и учител", организиран от Главна дирекция "Национална полиция".
Петокласничката Ясемин Сенай от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в село Правда спечели престижното четвърто място в надпревара с 84 творби, класирани за участие в националния кръг на конкурса. Днес в присъствието на училищния директор, класния ръководител и майката на момичето старши комисар Караславов връчи грамота и индивидуален подарък на Ясемин и я поздрави за достойното представяне, пожелавайки ѝ здраве и нови, още по-големи успехи.
Поощрителни награди и грамоти получиха още две деца – петокласничката Ърмак Абтураман от село Яребица и Димана Иванова, ученичка от III клас на ОУ "Христо Ботев" в Тутракан. Пред техните съученици и учители областният директор поздрави децата и ги похвали за постигнатия успех.
Националният конкурс за детска рисунка "Полицаят е мой приятел и учител" се проведе в края на миналата година в рамките на дейностите по програма "Детско полицейско управление". Със свои творби в него участваха доброволци от всички детски полицейски управления в страната. За награждаване бяха класирани седем от постъпилите общо 84 рисунки в национален мащаб.
По време на церемонията "Полицай на годината 2018" с рисунките от конкурса бе проведен благотворителен търг, средствата от който постъпиха по сметка на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители на МВР.

Сн.1 - Джина Минкова, инспектор ДПС в РУ-Дулово, Ърмак Абтураман и ст.комисар Ю.Караславов
Сн.2 - Ю.Караславов и Ясемин Сенай
Сн.3 - Ю.Караславов, Ясеним, Сениха Неази - директор, майката на детето и Джина Минкова
Сн.4 - Ю.Караславов, Димана Иванова и Минчо Цвятков - инспектор ДПС в РУ-Тутракан

Facebook коментари