Четвъртък, 03 Декември 2020 г.

Завърши ученическо футболно първенство. ОУ "Иван Вазов" шампиони при най-малките, ПМГ триумфира в другите две възрастови групи

Завърши общинското ученическо футболно първенство в рамките на Ученически игри 2010-2011, съобщи експертът по спорт в общината Калоян Петков. Учениците от Природоматематическата гимназия "Св.Климент Охридски" затвърдиха лидерските си позиции в двете възрастови групи – за ученици VІІІ – Х –ти и ХІ-ХІІ клас. Спорът и в двете групи е бил до последно между от борите на математиците и на Професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров". При големите само с две точки разлика в крайното класиране математиците изпревариха отбора на техниците, а при по-малките – двата тима завършиха с равен резултат от по 10 точки, голова разлика определи водачът в групата - ПМГ изпревари съперника си с 28 точни попадения и 2 допуснати гола в тяхната врата, ПГМТ записа в актива си 24 точни попадения и два допуснати гола.
При най-малките футболисти тази година първенци станаха учениците от ОУ "Иван Вазов" с 13 точни попадения в противниковите врати и нито едно в тяхната и с актив от 9 точки в крайното класиране. Втори останаха миналогодишните шампиони от общинския турнир ОУ "Св.св. Кирил и Методий" с равносметка от 6 точки от всички мачове.
Единайсет училища се включиха в общинския кръг от Ученическите игри по футбол в Силистра, които се играха от 4 до 25 октомври на стадиона в село Калипетрово и любезното домакинство на местното кметство
На 27 октомври от 15.00 часа в заседателната зала на община Силистра ще бъде официалното награждаване на първенците. Всеки отбор ще получи грамота и нови футболни топки лично от и.д. кмет в момента и президент на общинския футболен отбор "Доростол" Милен Пенчев.

Facebook коментари