Неделя, 06 Декември 2020 г.

Дуловската болница посрещна 5-хилядния си пациент от началото на годината

В празничните коледни дни, лекарите и медицинските специалисти от МБАЛ-Дулово посрещнаха пациент Номер- 5 хиляди- от началото на 2018г. Благодарение на въведената стриктна статистическа методология за отчитане на броя на пациентите преминали през отделенията бе определен и петхилядният пациент.( на снимката-НАДЖИЕ АХМЕД-ОТ СЕЛО ПРАВДА-пациент в ХО-д-р Дечо Иванов й подава символичен подарък).
До сега,броени часове преди нова година, броят е нараснал с още 60. През миналата 2017 година, към същата дата, броят им е бил 4 300. Увеличаването на броят на пациентите се дължи на много доброто и качествено обслужване на всеки потърсил лечение в болницата. Не маловажен е фактът, че благодарение на даренията от "КАОЛИН"ЕАД на специализирана техника за Хирургично и за Акушеро-гинекологично отделения, подобренията в рентгеновата апаратура за отделението се повиши бързината, качеството и обслужването на хората. В момента в МБАЛ-Дулово работят 6 отделения, като те са ремонтирани и е създадена уютна обстановка във всички отделения и болнични стаи. Тук се посрещат пациенти не само от района на община Дулово, но и от съседни общини и области.
Последното бебенце взело дъх в дуловската болница е от Шуменска област. В сравнение с миналите 2016 и 2017 години, когато ражданията са били съответно 66 и 123, то през тази година те вече са 146. Доказа се и фактът, че благодарение на екипът на д-р Минков се повишиха и ражданията в АГО. Добре подбрания и организиран -човешки фактор-лекарите също оказва своя благоприятен ефект върху подобряване дейността на болничното заведение.
На Бъдни вечер-24.12. и на Коледа-25.12. в АГО са се родили две момиченца. Това, казват мъдрите хора, е надежда за добра, мирна и плодородна идваща Нова година.
ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари