Събота, 15 Юни 2024 г.

Ентусиасти дават нов живот на знакова сграда в Силистра

След години в сянка, забвение и разруха, предстои "Дом на културата" да домакинства на събитие, бележещо началото на един амбициозен проект. Ентусиасти с общи усилия и собствени средства правят първата крачка към популяризиране на идеята за реставриране на този архитектурен паметник.
Те са силно решени да върнат една традиция в Силистра, като отворят вратите на "Дом на културата" отново за посещения. Да го превърнат отново във вдъхновяваща платформа, притегателен център, както за прохождащи така и за утвърдени артисти.
След успешното завършване на проекта основната дейност на екипа ще бъде насочена към създаване на периодични изложби и художествени събития, осигуряване на база за перспективно развитие на млади таланти. Тя ще бъде подкрепена от специално разработена онлайн платформа, в която ще намерят място и неекспонирани произведения.
Първата изложба представя работата на трима артисти - един художник и двама фотографи. Посетителите ще имат възможността да се насладят на 8 картини живопис и 52 фотографии.
Автор на картините е Радослав Костов – Роко, който е член на силистренското дружество на художниците и редовен участник в колективни изложби на местните творци.
Кадрите на Калоян Радулов разказват за далечни земи, хора и народи, за духовни озарения, за контраста между живота и смъртта, младостта и старостта, красивото и грозното, доброто и лошото. Идеята му е чрез запечатаните гледки, хора и моменти от делника и празника, да се представи непознатата за мнозина култура и бит на хората в Индия.
Един друг поглед към света е представен през обектива на Лео Адам. Неговата поредица от фотографии на градски и природни сцени, истории, хора, вода, кучета. В цвят и в черно-бяло, те неусетно се сливат в пъстър низ, в който нещата сякаш се преобръщат, отдалечават се от познатото и се устремяват към смисъла си.

Facebook коментари