Сряда, 25 Ноември 2020 г.

Спортното училище в Силистра награди най-добрите си спортисти

Десетте най- добри спортисти на ОСУ "Дръстър"- Силистра бяха отличени на вълнуваща тържествена церемония в Художествената галерия. Тази година бяха на почетната стълбица, по време на различни състезания- областни и национални, спортистите на ОСУ"Дръстър", които прославиха името на нашия град със златни, сребърни и бронзови медали.
"Зад всеки спортен резултат стои многогодишния труд на треньори и спортисти"- каза директорът на училището при връчването на грамоти и плакети г-н Веселин Суров.
Официалните гости на събитието д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра, г-жа Денка Михайлова зам.-кмет "Хуманитарни дейности" , експерти от МС, дарители от Аква лайс- Кранево и бизнес, поднесоха пламенни пожелания към учителската колегия, която полага много старания да подобри спортната база на училището и да развива спортистите. Големият победител и носител на приза на училището Спортист №1 е Ванина Илиева -спортна стрелба с треньор Иванка Димитрова.
По време на церемонията кметът подчерта успехите на децата - спортисти и на техните треньори. Д-р Юлиян Найденов подари на клуба по джудо 10 спортни кимона, които са донесени от далечна Япония. Те са дарени от кмета на гр. Сакурагава г-н Хидеки Оцука, с който община Силистра сключи споразумение за сътрудничество през 2016г. От името на треньорите по джудо и спортистите благодари г-н Неделчо Цветков- треньор. Той подчерта изключителната диалогичност при решаването на проблеми от страна на кмета на общината и поясни, че тези кимона ще бъдат добър старт и обкичени с медали. Талантливи изпълнения балансираха напрежението в залата по време на награждаването. Честито и нови успехи на ОСУ"Дръстър" през 2019г.

Facebook коментари