Вторник, 24 Май 2022 г.

Коледна работилница за сурвачки отваря врати в Общински съвет - Силистра

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра- Дирекция "Хуманитарни дейности"- Отдел "Култура" и Общински съвет по наркотични вещества, канят децата на Силистра на традиционната Работилничка "Вълшебни сурвачки и коледарски венци".
За поредна година в Заседателната зала на Общински съвет - Силистра на 19.12.2018 г. от 14.00 ч. ще се изработват традиционни сурвачки и коледарски венци, за коледарите на Бъдни вечер и за наричанията на Сурваки.
Участници в творческата работилничка са децата от школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов, децата от 2-ри "б" клас и 4-ти "б" клас на ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с класни ръководители Павлина Андреева и Росица Желева, децата от 4-ти "а" клас на СУ "Н. Й. Вапцаров", с класен ръководител Марияна Денева и учениците от 3-ти "в" клас на Основно училище "Ин. Вазов",с класен ръководител Росица Симеонова.
Вокална школа "Мегатон" с художествен ръководител Миглена Илиева и Вокална група към Детска фолклорна формация "Добруджанче" при НЧ "Доростол-1870" с художествен ръководител Дариела Георгиева ще се погрижат за празничната атмосфера на творческата работилничка за деца.
По традиция и тази година секретарят и самодейците на НЧ "Дочо Михайлов 1906" с.Бабук ще разкажат и представят народните традиции , свързани с Коледа и Сурваки в село Бабук.

Културното събитие е включено в празничния афиш на Община Силистра "Коледна звезда за Силистра".

Facebook коментари