Неделя, 28 Май 2023 г.

Общината назначава 125 души за зимно почистване

От днес започва назначаването на 125 души по програмата за временна заетост за неотложни и аварийни дейности през зимния сезон, съобщи експертът по трудова заетост в общината Станислав Тодоров. Досега двайсетина от хората са изпълнявали дейности по поддръжка и ще бъдат преназначени, останалите са получавали социални помощи и сега започват работа.
Първоначалните договори ще са за 4-часов работен ден до 31 декември. Но обикновено Агенцията по заетостта удължава срока на програмата до края на зимния сезон и има надежда т.нар. аварийки да останат на работа до месец март следващата година, показва досегашната практика.
С тези назначения ще бъдат обхванати 95% от безработните без тежки здравословни проблеми, които сега получават помощи. Те ще работят на територията на цялата Силистренска община според заявките на кметовете от селата.
Средствата за заплати и осигуровки по програмата "СПОЗ" се предоставят от Агенцията по заетостта, общината осигурява инструменти и материали за дейността на работниците.

Facebook коментари