Вторник, 24 Май 2022 г.

Областният управител на Силистра Ивелин Статев участва на среща с колеги, на която беше обсъдена Комуникационната стратегия на България за ЕС

В продължение на два дни Областна администрация Стара Загора с областен управител Гергана Микова бе домакин на регулярна работна среща на областните управители от цялата страна, в която участва областният управител на Силистра Ивелин Статев.

Представителите на държавната власт в регионите обсъдиха изпълнението на Комуникационната стратегия на България за ЕС и постигнатите резултати от проведените по места инициативи за популяризиране на европейското културно многообразие и за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от холокоста (тази година се навършиха 75 години от акцията, проведена в България, благодарение на която бе спасен животът на 50 000 души).

На срещата бяха поставени и текущи въпроси, свързани с работата на администрациите.

в работния форум се включи министърът на МВР Младен Маринов, като в неговото изказване основна тема бе общественият ред и сигурността. Той очерта главните приоритети на и обяви статистика за състоянието на средата за сигурност у нас. Като положителен аспект в дейността на министерството беше посочена изградената добра комуникация и партньорство между органите на реда, областните администрации и представителите на местната власт.

Facebook коментари