Понеделник, 25 Септември 2023 г.

Кметът на Община Силистра участва в 10-то Заседание на Работната група за пристанищата и мениджърите на вътрешните водни пътища по Дунав

Кметът на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов участва вчера в 10-то Заседание на Работната група за пристанищата и мениджърите на вътрешните водни пътища по Дунав, което се провежда в Европейската комисия в Брюксел. По време на сутрешната сесия д-р Найденов, се включи в дискусията като направи изказване за необходимостта от по-добро сътрудничество между България и Румъния относно изграждане и ползата на мост между Силистра и Кълъраш. Кметът имаше и лична среща с г-жа Карла Пейс, европейски координатор за коридор "Рейн – Дунав", с която води разговор на същата тема и отправи покана за среща и участие във форум по темата в Силистра.
Следобеда програмата продължава с Форум за коридора на основната мрежа на ТЕN-Т Рейн-Дунав. По време на форума ще бъдат представени изследвания за развитието на регионите от коридора и на базата на експертни заключения ще се организират планове за бъдещи действия на ефективно развитие.

Facebook коментари