Вторник, 26 Май 2020 г.

КРАЙ НА УЖАСА. Подлудилите града ни убийства, започнали с домашна кражба и завърши с два трупа и трети човек в кома

На извънредна пресконференция, днес от 11.00 часа дадена в ОДП-Силистра комисар Ивелин Иванов, директор на ОД МВР Силистра, Петър Петров – началник "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на полицията и главен инспектор Митко Димитров началник сектор "Криминална полиция" в РУП-Силистра разкриха подробности за действията на полицията след зловещите събития от началото на тази седмица. Най-мащабната операция на силистренските полицаи за последните години, в която са били ангажирани пряко 35 полицая от Силистра и двама техни колеги от "Криминална полиция" –София, завърши с арести на извършителите. За 4 дена са били разпитани над 100 души и проведено огромно по своя обем разследване, които доведоха до три ареста през вчерашния ден между 12.00 и 14.00 часа. В ареста са трима младежи – 18 год. П.Х., 20 год. Р.И. и 21 год. Г.П., които са направели самопризнания пред съдия. Каква е предисторията на зловещите събития?
В неделя на 17 октомври тримата са "наети" от свой познат да му върнат открадната от дома му вещ, срещу дребно възнаграждение. Момчето, което е било подозирано за кражбата, е бил известен като наркоман и често посещавал сградата на бившето детско отделение. За това в неделния ден тримата посещават сградата, но не го откриват. За сметка на това групата се натъква на трупа на 33-годишната клошарка. Останалите "наематели" на сградата, намиращи се там в това време, ги подгонват с заплахи и обиди. Момчета напускат бързо, като бягат от там. След което най-малкия от тях 18 год. П.Х. се обажда в полицията, да съобщи за трупа. На следващата вечер, в понеделник на 18 октомври, след солидна почерпка с алкохол, набрали смелост тримата решават да дадат "урок" на унижилите ги предната вечер клошари. Връщат се в дъждовната студена вечер, в прочулата се по-късно като "Къща на ужасите" и раздават "правосъдие" с дървени дъски. Жестоко пребиват тримата клошари и си тръгват. Без да забележат четвърти такъв, който става свидел на жестокото отмъщение. Клошарят не знае какво да прави и до следобед на следващия ден не предприема нищо. След което се обажда в полицията и така започва да се разплита цялата история, подлудила града последните няколко дни.
Тримата задържани младежи са българи, не учат и не работят и са от добри семейства. Двадесетгодишният е осъждан за грабеж, а 21-годишният – на 6 месеца лишаване от свобода за кражба с 3 години изпитателен срок.

Facebook коментари