Четвъртък, 15 Април 2021 г.

Дрогиран 32-годишен мъж зад волана на Ауди, предизвикал катастрофата в петък, бягал от полицията (СНИМКИ)

Служители на РУ-Силистра задържаха 32-годишен мъж от село Средище, извършил множество противоправни действия.
На 16 ноември мъжът шофирал лек автомобил "Ауди S 8" по бул. "Седми септември" в Силистра, когато полицейски служители му подали знак за спиране със стоп-палка, тъй като видимо нарушавал правилата за движение. Той не се подчинил, а ускорил колата в посока Добрич, но малко след изхода на областния град застигнал товарен автомобил, превозващ празни кислородни бутилки, и се ударил в него. След катастрофата, от която са нанесени значителни материални щети, 32-годишният побягнал във вилната зона край града и се укрил. Преследващите го полицейски служители предприели незабавно претърсване на местността и успели да го открият в царевична нива в района на село Калипетрово.
При ареста мъжът оказал силна съпротива, но въпреки това бил задържан и отведен в районното управление, където било установено, че е лишен от право да управлява МПС. Тест с техническо средство показал, че мъжът е шофирал под въздействие на кокаин, а при извършения личен обиск у него били намерени 7 г от същото наркотично вещество.
32-годишният е бил задържан за срок до 24 часа. Към момента срещу него са повдигнати 4 обвинения, но работата по случая продължава.

Facebook коментари