Неделя, 24 Март 2019 г.

Силистренските полицаи с атрактивна демонстрация в навечерието на професионалния си празник

В навечерието на 8 ноември – Архангеловден, в който българската полиция отбелязва своя професионален празник, ОДМВР-Силистра организира и проведе атрактивна демонстрация за жителите и гостите на града. Събитието се състоя днес на стадион "Доростол" и събра голям брой зрители. Пред тях тактическото звено за бързи действия демонстрира високопрофесионални техники по преследване и неутрализиране на опасни лица. Полицейските кучета със своите водачи също показаха умения за откриване на предмети, респектиране на нарушители и обезвреждане на престъпници. Демонстрация направиха и полицаите - състезатели по полицейска лична защита и нагледно представиха различни способи за справяне с хулигански прояви и техники за самозащита при нападение.
Инициативата се проведе по случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, и в рамките на проект "Щастливата пейка" на младежката неформална група "Мега-Креатив", който се реализира в партньорство с ОДМВР-Силистра.
Приветствия към участниците отправиха Димитър Караджов – ръководител на проекта, и главен инспектор Траян Петров – началник на РУ-Силистра.
Програмата завърши с изпълнения на тематични песни от Вокална школа "Мегатон".

Facebook коментари