Сряда, 14 Април 2021 г.

След проверката пунктът на БЧК в Ситово от партийния клуб е преместен в училището

Пунктът на БЧК в село Ситово е преместен от клуба на политическата партия, в която се е помещавал, съобщиха от областна управа. В това увери днес областния управител д-р Владимир Янков председателят на областния съвет на Българския червен кръст Йорданка Копринджийска.
Г-жа Копринджийска съобщи, че след намесата на председателя на хуманитарната организация Христо Григоров, който бе сезиран от областния управител, временният пункт на БЧК е преместен в училището в село Ситово. От там ще се получават и хранителните продукти от третия транш на програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица".
Припомням, че областният управител д-р Владимир Янков разпореди проверка, която да установи дали пункт на Български червен кръст в село Ситово се помещава в клуб на политическа партия. Проверката бе провокирана от сигнал, подкрепен със снимков материал, в който се твърди, че в продължение на два месеца в клуба на БСП в село Ситово се раздават помощи от БЧК.
След като днес на практика бе потвърдена истинността на сигнала и за да не се допуска практиката хуманитарни организации да бъдат използвани за политически облаги, Областният управител ще разшири обхвата на проверката в цялата област.

Facebook коментари