Вторник, 24 Май 2022 г.

В Дулово организират благотворителна кампания "Да дарим топлота през есента"

През седмицата от 22.10.20108г до 26.10.2018г. Център за обществена подкрепа- Дулово организира кампания за семейства в риск "Да дарим топлота през есента".
За инициативата разказа Магдалена Панева-управител на ЦОП:"Кампанията бе проведена на територията на града и в пет от селата на община Дулово, в които е по -голям броя на рисковите семейства и тези, с които екипът на ЦОП е работил и продължава да работи. Подборът на семействата, включени в тази кампания е направен със съдействието на кметовете по населени места и по редица критерии: деца и семейства, живеещи на прага на бедността; деца, отпаднали или с риск от отпадане от образователната система, поради финансови затруднения на семейството; родители, които имат затруднения за посрещане на някои от нуждите на децата си, като облекло, обувки, ученически пособия и др.
Специалистите от ЦОП изказват специални благодарности за подкрепата и съдействието на кмета на Община Дулово, д-р Юксел Ахмед и неговия екип, а също и на кметовете в селата- Черковна, Поройно, Чернолик, Правда, Секулово. И не на последно място - огромна благодарност на много от жителите на община Дулово и фирма от град Добрич, дарила чрез съдействието на г-жа Стоянка Димитрова - управител на ЗЖ 1 и 2 и ЦНСТПЛПР-Дулово, дрехи и вещи. Благодарение на тях бяха осигурени и раздадени вещи,необходими за семействата, за да могат да посрещнат една топла и усмихната есен." Всички кметове получиха информационни материали за дейността на Центъра.
От Центъра за обществена подкрепа уточниха, че предстоят още благотворителни инициативи.
Ваня Петрова

Facebook коментари