Петък, 29 Май 2020 г.

Националната седмица на четенето в СУ "Никола Йонков Вапцаров"

Националната седмица на четенето в СУ "Никола Йонков Вапцаров" премина с множество инициативи. В нея се включиха и най-малките ученици - първокласниците. Четвъртокласниците с голямо желание четоха приказки, рисуваха, редиха пъзели на любими приказни герои.
Второкласниците се запознаха с творчеството на Джани Родари, всеки ден приемаха гости - вълшебните герои от различни приказки, като представиха пред тях и драматизация на "Най-скъпоценният плод".
Незабравима ще остане срещата на третокласнците с поетесата Йорданка Димитрова.
Пети клас пък изготвиха постери по любими автори и с любими герои и ги изложиха във фоайето на училището.
В шести и в седми клас се проведоха състезания за "Най-добър четец" и "Най-добър редактор". Водени от желание за изява, учениците преживяха незабравими моменти, а победителите получиха грамоти от директора на училището.
Учениците от гимназиалния етап писаха есета за ползите от четенето и грамотността, след което се включиха в дискусия под ръководството на г-жа Лидия Петрова и г-н Владислав Димитров и с участието на гости – доцент д-р Румяна Лебедова и журналистите Йордан Георгиев и Незабравка Кирова.
Използвани по предназначение бяха и задачите за пети, шести и седми клас, разработени от БАН за първи път, като петокласниците работиха онлайн, а шестокласниците и седмокласниците на хартиен носител. Резултатите ни дадоха увереност, че децата се справят на добро и много добро ниво, но за да сме сигурни в това, трябва да продължим да работим активно, за да имаме грамотни ученици, с които да се гордеем.

Facebook коментари