Понеделник, 24 Февруари 2020 г.

Практически урок по ИТ се проведе в ПГМТ "Владимир Комаров"

Ето, че започна и тази учебна година. За някои ученици тя започна с нови учебници, нови предмети, нови програми.
За първи път в учебната програма на 9. клас има практически урок по изграждане на компютърна мрежа. За 9. а и 9. б от ПГМТ "Владимир Комаров" в Силистра тези часове бяха едновременно предизвикателство и приятно изживяване.
Учениците трябваше да подготвят кабели за връзка между няколко лаптопа и рутер, като свържат всички устройства в кабелна мрежа от топология тип звезда.
Как да подредим жичките? Правилно ли сме ги поставили в конектора? Кой кабел ще бъде първи готов? Ще работи ли? Това бяха въпроси, които вълнуваха всички – ученици, учители, гости. Всичко бе предварително подготвено – кабели, конектори, клещи за кримпване, кабелен тестер за проверка готовността на кабела. На помощ бе господин Георги Тасев, който се занимава професионално с изграждане на компютърни мрежи. С негова подкрепа и с указанията на г-жа Румяна Петрова всички се справиха много добре. Най – щастливи бяха тези, които успяха от първия път да подготвят свързващия кабел. Неусетно часът свърши. Ако можеше да продължи цял ден….
Така премина един незабравим урок по ИТ.

Facebook коментари