Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Силистренската полиция с посещения на пенсионерските клубове в областния град

Служители на ОДМВР-Силистра провеждат беседи за превенция на телефонните измами в пенсионерските клубове в областния град. Пред възрастните хора криминалисти и полицейски инспектори разясняват най-популярните сценарии, по които се извършват този вид престъпления. С примери от практиката си те илюстрират механизма на въвличане в заблуждение на жертвите и постигането на психологически контрол върху поведението им. Основен акцент в разговорите са препоръките за действие при попадане в подобна ситуация. Служителите на реда не пропускат да подчертаят, че полицията не взима пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи и да посъветват възрастните хора никога и по никакъв повод да не дават пари на непознати.
Същевременно от началото на седмицата полицейски инспектори поставят постери с информация за телефонните измами по входовете на по-големите жилищни блокове в областния град. Превантивни материали се разлепят и в пощенски клонове, търговски обекти и други места, посещавани от повече хора.
Още през април ОДМВР-Силистра стартира активна разяснителна кампания за превенция на телефонните измами. В рамките й бяха отпечатани флаери и проведени множество срещи с хора от третата възраст в градовете и в малките населени места. Идния месец кампанията продължава в Дуловския регион.

Facebook коментари