Понеделник, 05 Юни 2023 г.

"КАОЛИН" ЕАД подари леки автомобили на община Дулово

На 10 октомври д-р Юксел Ахмед-кмет на Община Дулово връчи ключовете на лек автомобил на Стоянка Димитрова управител на Защитените жилища-1 и 2 и на Центъра за настаняване от семеен тип на хора с психични увреждания.
Община Дулово получи като дарение два леки автомобила от фирма "КАОЛИН "ЕАД и общинското ръководство реши единият от автомобилите да е за Защитените жилища и Центъра,в който са настанени 35 потребители. Този автомобил бе крайно необходим за хората и персонала работещ в Центъра и Жилищата и в голяма степен ще облекчи тяхната ежедневна дейност.
Стоянка Димитрова сподели, че това е много благороден жест на дарителите и се случва точно в Световния ден на психичното здраве-10 октомври. "В последно време се обръща все по-сериозно внимание на психичното здраве на хората. Никой не е застрахован, че в живота му няма да има психични проблеми, срив и ако се налага лечение. Нашите услуги, институциите работещи в тази насока, имат нужда от подкрепата и доверието на цялото общество."
Д-р Ахмед увери, че и занапред общината ще подкрепя и подпомага дейността на Центъра и Защитените жилища.
Това е поредното дарение от страна на "КАОЛИН"ЕАД след апаратурите за Хирургичното отделение и Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ Дулово и комплектите от люлки за детските площадки в Дулово и село Грънчарово.

Facebook коментари