Вторник, 07 Юли 2020 г.

Областна администрация уважи с цвете и поздрав 100 педагози ветерани за учителския празник

Празнична вечеря в Силистра в навечерието на международния ден на учителя (5 октомври, учреден от ООН), честван в 100 страни по света, бе проведена в Силистра с десетки педагози ветерани.

Тържеството бе организирано по идея на доц. д-р Илияна Горанова – дългогодишен директор на ИПУ Силистра и на Филиал Силистра на РУ "Ангел Кънчев", почетен гражданин на Силистра през 2018 г.

Проявата бе в изпълнение на нейно обещание при връчването на наградата й на 14 септември по време на тържественото заседание на ОбС Силистра, а предложението бе прието от органите на местното самоуправление с ангажимента да стане традиция.

Организатор бе съществуващия от две години Клуб на учителя пенсионер "Иван Байчев", издирил и поканил около 100 учители ветерани от местни основни и средни училища, както и преподаватели от Филиал Силистра на Русенския университет.

Инициативата бе осъществена от община Силистра със съдействието на други спомоществователи, сред които лепта, събрана от общинските съветници; от "Стомана" АД, както и от членове на Клуба.

Цвете за всеки участник във вечерта от името на Областна администрация Силистра поднесе зам.-областният управител Стоян Бонев, а пред всички бе представен и специалният поздравителен адрес на областния управител Ивелин Статев.

Приветствия имаше от името на Общински съвет Силистра с председател д-р Мария Димитрова – патрон на инициативата, и от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов – домакин на вечерта, както пише в поканите.

Поздрави от ВГ "Златна есен" и от ВГ "Ретро" при НЧ "Доростол" Силистра, от Студио "До Ре Ми" и от инструменталния дует Григор Шопов – Стоян Дечев (музикален педагог, почетен гражданин на Силистра).

Facebook коментари